El subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, ha visitat avui, al costat del president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, les instal·lacions de FRICASA, des d’on es realitza el procés d’emmagatzematge, refrigeració, inspecció i control de la campanya d’exportació de cítrics als Estats Units que va començar a finals de la passada setmana amb la càrrega del primer vaixell i durarà fins al gener.

Barelles, que ha intercanviat opinions amb els nou empresaris castellonencs del sector que participen en la campanya, ha destacat “l’important esforç i treball que realitzen tot i les condicions imposades per EE.UU, mantenint, un any més, un mercat obert amb l’exterior en un món cada vegada més globalitzat i amb una elevada competència “. De fet, més del 80% de la fruita que exporta la Comunitat Valenciana en aquesta campanya surt del Port de Castelló, el que confirma, ha dit Barelles, “l’important pes d’aquest sector en l’economia provincial”. A més, segons ha indicat, el 56% de la fruita que es va a exportar és de la província de Castelló.

El Govern d’Espanya, ha assenyalat el subdelegat, participa a la campanya d’exportació a través de la Dependència de l’Àrea d’Agricultura i Pesca de Castelló, i amb les necessàries inspeccions que realitza el servei d’inspecció SOIVRE de la direcció territorial de Comerç Exterior.

Malgrat que les previsions d’aquest any “són molt bones, predir el resultat seria aventurar ja que aquest sector depèn de condicions com les climatològiques que pot afectar directament tant a la producció com als calibres”, ha indicat Barelles.

Per a la campanya actual està previst noliejar un total de nou vaixells des del Port de Castelló, que podrien ampliar-se en funció de la demanda. El primer dels vaixells sortirà en les pròximes 24 o 48 hores amb 1.900 tones aproximadament a bord.