L’Hotel del Golf Playa és un dels establiments hotelers més veterans de la província de Castelló i des de fa quasi una dècada ha iniciat un procés de modernització i actualització per a oferir el millor servei als clients que trien gaudir de les seues vacances en el Grau de Castelló. Però a més, tal com ens compte el seu director, Alexis de Pablo Cruzy, hi ha molts mes serveis que converteixen a aquest veterà hotel en un referent per a la província.

L’Hotel del Golf és el primer hotel de platja que va haver-hi a Castelló…

Per descomptat, és un dels veterans de la província. Jo crec que com a hotel de quatre estreles, que és com va nàixer l’any 1959, supose que ha de ser un dels veterans de la zona. No hi havia molts hotels llavors.

Aquesta experiència ha produït diverses anècdotes al llarg de la seua història. La més coneguda és que va allotjar a l’equip de rodatge del Cid.

Sí, correcte. En l’època, atés que no hi havia tanta oferta d’allotjaments a la província de Castelló, aquest va ser l’hotel sede de Charlton Heston i la seua família. Va ser l’any 1961 i encara que està alguna cosa lluny de Peníscola, era la millor opció en el moment.

A part d’aquesta anècdota, l’Hotel del Golf Playa està situat enfront d’una de les millors platges de Castelló.

Sí, tenim la sort de tindre una ubicació privilegiada. Tenim una platja enfronte amb molts serveis, amb bandera blava, el Parc Litoral, una sendera blava, serveis, dutxes, activitats… És una platja gran i ben dotada de serveis de qualitat i neteja. Al voltant de l’hotel, també comptem amb la Pineda, una gran zona verda i el Camp de golf, la qual cosa permet un altre tipus d’activitats. I a l’altre costat tenim unes instal·lacions singulars, com és l’Aeroclub, que ofereix unes activitats molt diferents i originals. Això posa en valor a la zona i crea un interessant conjunt d’elements que fa que siga molt singular.

L’Hotel del Golf Playa ha seguit la línia d’evolució de les platges. Aquestes han canviat molt en aquests anys, però l’hotel també.

L’Hotel del Golf Play porta obert molts anys i en aquest temps s’ha anat adaptant a l’oferta turística, que canvia contínuament. S’ha adaptat a tots aqueixos canvis i s’ha anat adaptant. Després del boom turístic dels anys 60 es va canviar una mica la forma de treballar i l’hotel no va ser alié a aqueixos canvis. El turisme és un alguna cosa viva i canvia contínuament, la zona canvia i els serveis han de fer-ho també. Fa huit o nou anys canviem la política de l’hotel, modernitzant les instal·lacions de l’hotel, oferint nous serveis, dotar-ho dels serveis que busquen els clients. No estant en l’avantguarda, però sí que actualitzat. No ens oblidem de les arrels de l’hotel, que es basen en la gastronomia, la platja i en l’oci, però sí que ho arreglem tot i ho decorem tot amb elements actualitzats i pensant en el que el client vol.

Aquesta modernització ha suposat un augment de categoria aconseguint les quatre estreles.

L’hotel va nàixer com a hotel de quatre estreles, encara que en un moment determinat i per motius comercials es va decidir reduir la categoria a tres estreles. Més endavant, pel fet d’oferir un estàndard de qualitat més elevat, es va decidir tornar a pujar la categoria a quatre estreles. Com va nàixer com a hotel de quatre estreles, moltes de les instal·lacions ja eren d’aquesta categoria. Ha sigut més un tema d’adaptació de serveis i la modernització de certes infraestructures per a oferir aqueixos serveis i qualitat que s’espera d’un establiment d’aquesta categoria. Ha sigut una aposta decidida per la qualitat, per tornar a estar en el mercat amb força. La majoria d’hotels vacacionals són de quatre estreles, així que per a competir cal estar en aqueixa categoria.

L’Hotel del Golf Playa compta amb un buffet, a més de la possibilitat de menjar a la carta, una oferta gastronòmica de qualitat que a més està obert al públic en general.

L’activitat principal de l’hotel és l’allotjament, però té unes instal·lacions adequades per a realitzar altres funcions. S’ofereix una pensió completa tipus buffet, però el restaurant està obert per a tot el que vulga gaudir de la nostra gastronomia. A més, sota demanda també es realitzen actes socials i empresarials, noces, comunions, reunions comercials, menjars d’empresa… També comptem amb una sala, l’antiga discoteca El Pirata i que hui es diu Flamingo, que es destina a esdeveniments privats amb servei d’àpats. Allí se celebren aquest tipus d’esdeveniments per a particulars i la veritat és que està tenint molt èxit durant tot l’any.

Els hotels de platja solen tancar durant la temporada hivernal, però l’Hotel del Golf Playa no tanca en tot l’any.

No és del tot cert, però sí, l’activitat de l’hotel està durant tot l’any i només tanquem uns 20 dies, per a realitzar xicotetes obres de manteniment que són necessàries i inevitables. Estem oberts una mica més d’11 mesos. El pla de modernització de les instal·lacions ens fa estar tancats eixos dies, que és més aviat una parada tècnica. Estem en marxa durant tot l’any i buscant sempre la màxima satisfacció del client durant tot l’any.

L’activitat de l’Hotel no es limita al turisme, sinó que es col·labora amb equips esportius i esdeveniments gastronòmics.

Sí, estem col·laborant amb diferents equips esportius de diferents disciplines, acollim a molts equips que vénen a la província a competir. A més, estem centrant-nos en el món del ciclisme, i hem aconseguit el segell Bike Friendly. Tenim tallers de reparació i manteniment de bicicletes, un garatge especialitzat i servei de lloguer de bicicletes. És un entorn ideal per a la pràctica d’aquest esport, que a més és molt popular en moments d’oci, amb el carril bici que arriba fins a Orpesa. En qüestió de gastronomia, pertanyem al Grau Centre Gastronòmic, des del qual s’organitzen diverses activitats gastronòmiques en les quals participen diversos restaurants del Grau. Són tres jornades a l’any, la de la Sèpia i Polp; la de l’Arròs a Banda i de la Galera. D’aquesta manera ajudem al fet que es conega la tradició gastronòmica de la zona amb un menú centrat en aquests productes locals. Ara es pot visitar la llotja i la subhasta, alguna cosa que és molt positiu per a conéixer la qualitat dels nostres productes.