Amics i Amigues,

Us he citat per anunciar-vos que he pres una decisió, absolutament personal, que és la de renunciar dilluns que ve a la meva condició de regidor, deixant així l’ajuntament de Castelló i la meva vida política.

Renuncia també a tots els meus càrrecs al Partit Popular ia totes responsabilitats em vinculen amb la vida pública.Tomaré l’acta de regidor aquest proper dissabte, i ho faré pels 21.000 votants que han confiat en el meu equip com l’opció política majoritària de la ciutat de Castelló. Ho faré també pel meu equip. Si per tots ells prendré l’acta aquest dissabte, per la meva família renunciaré dilluns a ser regidors

Les últimes notícies aparegudes en els mitjans no només fan mal la meva imatge sinó que també causen dolor a la meva família, al meu entorn ia la meva partit. Vull deixar molt clar que l’Ajuntament de Castelló ha actuat amb total transparència i honradesa. El cas que ens ocupa no és una excepció i estic convençut que es resoldrà positivament. Però per llavors ja estarà en dubte la meva imatge pública.

Només espero que algun dia reflexionem sobre la importància de respectar una cosa tan transcendental en un Estat de Dret com és la presumpció d’innocència. Un principi que hem de tenir sempre present, perquè en cas contrari, estarem fomentant el totalitarisme contra el qual tant hem lluitat.

Fa un temps ja vaig passar per això, i tot i que finalment va quedar provada la meva bona fe en la gestió pública, el dolor de la meva família i dels meus propers quedarà sempre com a mostra de l’injust que pot arribar a ser fer judicis de valor contra els que humilment i des de la vocació de servei públic, representem democràticament als ciutadans.

Aprofito aquest moment per agrair enormement el treball durant aquests anys amb tot el meu equip i la seva dedicació a la ciutat de Castelló, així com la dedicació i capacitat de tots els funcionaris, institucions i entitats que treballen per la ciutat en diferents àmbits. També vull agrair la vostra tasca i la capacitat de cadascú de vosaltres.

Així mateix, estic convençut que el proper grup municipal popular, conformat per gent molt preparada i capaç, treballarà per Castelló defensant els valors del Partit Popular i els interessos de la ciutat amb màxim compromís pels castellonencs.

Finalment, vull simplement esmentar que la meva carrera política acaba aquí i en aquest moment, però sempre pensaré que la política, entesa com a vocació de servei públic, és l’eina més potent que existeix per entendre’ns i per garantir el benestar de les persones

Si és difícil arribar a la política, més difícil és anar-se’n. Però avui, després d’haver pensat i haver reflexionat amb la meva família, he decidit fer aquest pas … i només espero que el temps ho poso tot al seu lloc i dia a dia es vegi amb més claredat tota la tasca que hem fet per Castelló durant els últims anys, en els quals només m’ha guiat un objectiu: treballar per la ciutat que em va veure néixer i fer-ho des de la responsabilitat, la lleialtat i l’honradesa.

Simplement vull recordar-los que no estic imputat per cap jutge. Em vaig per el cap alt, amb la consciència tranquil·la i amb la meva honradesa intacta. Moltes gràcies.

Alfonso Bataller