La regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Porta, ha presentat avui la tercera edició de la Fira Natural, que durant aquest cap de setmana promociona el turisme de natura, rural i gastronomia local en ple centre de la ciutat. “Castelló participarà amb un estand propi per difondre els racons més emblemàtics de la ciutat, les seves magnífiques platges, les seves festes, la seva gastronomia, la seva àmplia oferta comercial, els seus paratges naturals, els seus rutes cicloturistes o l’àmplia programació cultural”, ha explicat l’edil .

Aquesta tercera edició de la Fira Natural arriba amb novetats en la ubicació, que passa a celebrar-se a la plaça de les Aules; a l’entrada, que és d’accés gratuït; i en la data, ja que s’ha apostat pel mes de maig després de dues edicions celebrades al febrer i abril. Porta ha destacat que la Fira Natural “dóna a conèixer alternatives turístiques interessants d’allotjament, cultura, natura, gastronomia i productes agroecològics” de manera que aquest espai es converteix en el millor fòrum “per conèixer les múltiples opcions rurals que ens ofereix la província de Castelló “. L’horari d’obertura dels expositors serà de 11:00 a 14:00 i de 17:00 a 21:00 tant dissabte com diumenge.

Roberto Regal, organitzador del certamen, ha explicat que es podran visitar més de 24 espais expositius, entres els quals es troben els municipis de l’Alcúdia de Veo, Atzeneta, Benafigos, Vistabella, Tírig, Suera i Sant Jordi a més de Castelló i la Diputació. La resta d’expositors mostraran una àmplia oferta de cases rurals, turisme actiu, senderisme interpretatiu i opcions gastronòmiques de diversos racons de la província.

“La programació es complementa amb activitats de dinamització adreçades a diferents públics, masteclass de ioga, una recreació de la mostra etnogràfica Suera 1 poble al carrer, tasts d’oli i de cerveses artesanes a més d’altres degustacions i mostra de vins IGP de Castelló”, ha afegit Regal. Dissabte també se celebrarà la jornada ConecturCV 2016, de la mà de Invattur i l’Agència Valenciana de Turisme i amb la col·laboració de Itinerantur, que tracta bàsicament de deixar espai a petits (o grans) projectes (culturals, ambientals, gastronòmics …) que treballen en i per al territori repercutint d’alguna manera positiva en l’activitat turística. Així, s’ha convidat a diverses iniciatives locals com formatges artesans, vins de Castelló, cooperativa de turisme actiu, turisme cultural a Parcs Naturals o una cooperativa agrària innovadora.