“La nostra gastronomia és un dels principals potencials que tenim per atreure visitants i turistes a la ciutat de Castelló i per això estem impulsant iniciatives que realcin aquesta gran riquesa que tenim, tant per la varietat dels plats, com per la qualitat dels ingredients “. Així ho ha explicat la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Castelló, Patricia Porta, a la presentació de l’oferta d’esdeveniments gastronòmics de la capital de la Plana que ha tingut lloc a FITUR 2017.

Patricia Porta ha presentat la tercera edició del Congrés Gastronomia i Vi que aquest any reunirà als millors professionals de la cuina, del vi i de la restauració a través de ponències, showcookings, tasts i tallers. Un congrés que compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, a través de l’Agència Valenciana de Turisme, de GASMA i d’empresaris, agricultors, pescadors, ramaders i professionals de la gastronomia en general. “El congrés serà els dies 3, 4 i 5 d’abril i confiem en aconseguir renovar el panorama gastronòmic juntament amb la participació dels cuiners més experts, entre els quals destaquen professionals premiats amb Estrella Michelin” ha indicat l’edil.

La regidora de Turisme també ha presentat una altra acció important en la qual col·labora el patronat municipal: la Ruta de la Tapes “Sabors” que en la seva última edició ha comptat amb la participació de 57 -inclosos per primera vegada, establiments del Grau- i que ha obtingut un gran amb 120.000 tapes servides. Porta també ha avançat que l’Ajuntament està ultimant les gestions per acollir el Congrés Nacional de Confraries Gastronòmiques que se celebraria a la nostra ciutat a finals de maig.

Al costat de la responsable de Turisme, ha participat en aquesta presentació el gerent del Mercat Central de Castelló, José Luis Hernández, per donar a conèixer una nova edició del Mercat Gastronòmic que un any més se celebrarà durant les festes de la Magdalena. Hernández ha explicat que estem parlant del principal esdeveniment gastronòmic que se celebra al centre de la ciutat de Castelló, una cita que celebra la seva tercera edició totalment consolidada, i que té com a objectiu potenciar els productes locals de Castelló. Per aconseguir-ho “estem treballant any rere any per millorar l’oferta restauració del mercat i donar la major qualitat possible” ha indicat el gerent del Mercat Central.

Finalment, l’edil ha esmentat les diferents Jornades Gastronòmiques temàtiques que es realitzen al costat de l’Associació Grao Gastronòmica i en la qual el peix és el protagonista indiscutible: galeres, llagostins o “suquet de peix” són algunes de les opcions que conformen el menú .

“Castelló va apostar de forma decidida per la gastronomia com a element fonamental per a consolidar-nos com a destinació turística. La combinació de platges, natura, cultura, festes, clima i gastronomia faran als visitants guardar records inoblidables de la seva estada a Castelló “ha conclòs Patricia Porta.