Castelló Ruta de Sabor, la marca que ha creat la Diputació per promocionar els productes autòctons, s’ha traslladat des de fins dilluns que ve fins a la Fira València per a promocionar la gran rebost provincial de Castelló en el major esdeveniment gastronòmic de la Comunitat Valenciana: Gastrònoma 2016 .

Per a això, una vintena de productors adherits a Castelló Ruta de Sabor van a disposar durant tres dies del seu propi estand per donar a conèixer la qualitat i varietat de la gastronomia provincial a una infinitud de professionals de la restauració, l’hostaleria i l’alimentació del àmbit nacional i internacional que visitaran els 10.000 metres quadrats que ocupa el certamen.

El diputat responsable de Castelló Ruta de Sabor, Pablo Roig, ha posat en valor la “excel·lent oportunitat que ens ofereix aquest gran esdeveniment gastronòmic per donar a conèixer a tothom les bondats i excel·lències del nostre patrimoni agroalimentari. Castelló és el rebost de la Mediterrània, la seva tradició i essència culinària, qualitat i varietat dels seus productes i el treball dels nostres productors locals componen la millor oferta gastronòmica possible i un motiu d’orgull per a tota la província “.
Participació de Miguel Barrera i Raúl Resino

A més de a través dels seus productors, la província tindrà un paper important en la fira Gastrònoma 2016 ja que dos dels seus cuiners més reconeguts, el benicarlando Raúl Resino, ‘Cuiner de l’Any 2016’ i el estrella Michelin i ambaixador de Castelló Ruta de Sabor , Miguel Barrera, ensalzarán la qualitat de la matèria primera provincial a través de ‘Peixos humils, producte fetitxe’ i ‘El gust de la Plana i del Maestrat’.

De la mateixa manera, cinc dels fabricants provincials presents participaran al ‘Fòrum Gastronòmic de la Comunitat Valenciana’, en què posicionaran i difondran les virtuts dels productes gastronòmics autòctons “perquè tots els assistents puguin paladejar i degustar una petita representació de la nostra rebost provincial “.

Així les coses, Roig ha volgut destacar que la participació en Gastrònoma de Castelló Ruta de Sabor “se suma a les diferents accions promogudes per la Diputació per a la consolidació d’una marca que va més enllà per esdevenir tota una experiència gastronòmica que té com a objectiu generar oportunitats econòmiques per als pobles de Castelló “.
La marca “coents de Borriana” participa per primera vegada

Per la seva banda, les regidories de Comerç i Turisme de Borriana han presentat al costat dels representants de la marca certificada “coents de Borriana” la participació que aquest cap de setmana els portarà fins a la Fira de València. Tal com ha manifestat la regidora de Comerç, Inma Carda, “podem gairebé dir que la participació a la fira Gastrònoma 2016 és el colofó ​​a la feina que durant els últims mesos ens ha portat a tenir la denominació de producte de qualitat CV per als” coents “de la nostra ciutat, i que per tant, anem molt il·lusionats a la Fira de València per seguir ampliant la difusió d’un dels nostres productes més típics però per a alguns encara desconegut”.