El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha reivindicat “la necessitat de reconèixer el prestigi i l’esforç de totes les professions vinculades a la gastronomia”, i ha destacat l’aposta del Consell per a posar en marxa iniciatives destinades a fomentar seu reconeixement.

Així s’ha pronunciat aquest matí durant el discurs d’inauguració del ‘II Congrés Gastronomia & Vi – Castelló és +’ que s’ha celebrat en el CdT de Castelló i en el qual ha participat al costat de l’alcaldessa de la localitat, Amparo Marco, i el diputat de Desenvolupament Rural i Joventut de la corporació provincial de Castelló, Pablo Roig.

Colomer ha ressaltat que la celebració del ‘II Congrés Gastronomia & Vi – Castelló és +’ “és un projecte de coordinació col·lectiu i una mostra que a través de la governança col·laborativa es poden realitzar molts projectes en benefici del sector turístic”.

A més, el secretari autonòmic de Turisme ha reivindicat l’esperit dels Centres de Turisme de la Generalitat. En aquesta línia ha ressaltat que els CdTs demostren que “la gent que vol aprendre i reeducar té oportunitats per fer-ho, ja que hi ha centres com aquests on es treballa cada dia per gestionar el talent i buscar oportunitats”, pel que ha remarcat que “els CdTs són llocs d’esperança”.

D’altra banda, Colomer ha assenyalat que la importància que està adquirint la gastronomia a la nostra societat “ens ha de motivar per continuar treballant en aquesta línia” i ha ressaltat “la importància de recuperar la tradició culinària vinculada a l’avantguarda i la innovació, perquè pocs mons com aquest són capaços d’unir el nostre passat i futur “.

En aquesta línia, el responsable de la política turística ha assenyalat que celebra “l’eclosió de reputació dels cuiners en els últims anys”, alhora que ha reivindicat “la necessitat de reconèixer el treball també d’altres perfils, com els caps de sala, que representen valors fonamentals com l’hospitalitat “i ha afegit que” el dia que la societat sàpiga entendre la dignitat d’aquests oficis, haurem arribat a un punt més just i equitatiu “.

Finalment, Francesc Colomer ha explicat que a la Comunitat Valenciana “no podrem competir mai en determinats aspectes però sí destacar en allò que ens fa singulars i diferents”. Per això ha assenyalat que “hem d’apostar per allò que és nostre, per el que millor sabem fer, hem de buscar les nostres singularitats i saber mostrar-la al món”.