Xangai Rolex Masters
Dissabte, octubre 15, 2016
Roberto Bautista Agut
Conferència de premsa
R. Bautista AGUT / N. Djokovic

6-4, 6-4

El moderador: preguntes, si us plau.

P. És una gran victòria per a vostè. Pots parlar sobre l’últim partit amb tants punts d’inflexió, punts de partit? Com va acabar aquest partit?
Roberto Bautista Agut: És difícil de tancar un partit en què potser el meu partit important en la meva carrera, no, la millor? Va ser molt dur. Tenia tres punts de partit amb el meu servei. Estava una mica nerviós, però vaig poder gestionar bé.

He jugat tres bons punts. Ell va jugar millor els punts que jo. I llavors va ser bo que segueixo treballant o continuar jugant el mateix. Jo li obliguen a jugar un altre bon partit i que podria fer-ho després amb 5-4.

P. Vostè sembla estar gaudint de tu mateix. Somreies en el curs del partit. ¿No gaudir? vostè era relaxat?
Roberto Bautista Agut: Em va tractar gaudir, no? (Somrient.) No és fàcil de gaudir amb la pressió, amb els nervis, però ho estic fent bé, no? Estic molt centrat. Estic molt concentrat durant tota la setmana i jugar un bon tennis. Quan juga bé, que gaudeixi més.

P. Pot vostè acaba de descriure les seves emocions ara, fent les seves primeres final de Màsters 1000, superant el número 1 del món per arribar-hi?
Roberto Bautista Agut: Jo no tenia temps suficient per pensar en això, però després de la injecció d’aprovat en l’últim punt, jo estava tan feliç que no em podia imaginar a tancar el partit contra Novak.

I, bé, no puc descriure com em sento. Estic tan feliç. Vaig jugar un tennis realment bo aquesta setmana, i espero jugar a tennis el mateix matí a la final i gaudir de la final.

P: ¿Va estar en absolut sorprès amb el que el posava nerviós, com la raqueta trencada i la camisa trencada i tot, perquè ho estàvem molestant tant?
Roberto Bautista Agut: Sí, em va tractar de obligar-lo a jugar el seu millor tennis. Crec que en el primer set ell va jugar un bon tennis. Ell va jugar una mica millor que jo. Però llavors jo sabia que havia d’augmentar el nivell. Vaig haver de jugar més agressiu, per jugar millor al tennis si volia guanyar el partit.

I després, amb 5-4, vaig començar a jugar més agressiu i vaig començar a jugar millor al tennis.

P. Novak acaba de dir que no se sent bé mentalment. Com a jugador, com descriure aquesta classe d’una cosa, no sentir-se bé mentalment?
Roberto Bautista Agut: No és fàcil gestionar la pressió en aquest esport. Per descomptat que no es pot sentir la mateixa durant tota la temporada. Estem jugant un munt de setmanes, estem tenint alguns moments bons, alguns mals moments durant tot l’any.

Ell és el millor jugador del món. És per això que pot manejar aquestes coses i la pressió millor que els altres. És per això que és Nº 1. És normal que no se sent bé a vegades.

P. Amb aquesta victòria, vostè està projectat per moure fins possiblement Nº 13 o superior. Què significaria per tu tornar als 10?
Roberto Bautista Agut: Necessito jugar més setmanes com aquesta, i jo estic planejant el meu treball amb els meus entrenadors. I en un sentit crec que estic treballant bé, fent moltes coses bé, i per això a continuació, els resultats estan arribant, no?

Espero seguir fent la mateixa feina. Si faig això, potser tinc l’oportunitat d’estar.

P: Vostè era prop de Novak a l’Open de França d’aquest any. Sembla tàcticament que pugui trobar coses que realment funcionen en contra seva. Potser acaba de compartir algunes d’elles.
Roberto Bautista Agut: Vaig jugar un partit molt bo a París, no? Crec que tenia possibilitats de ser dos sets a un a París.

Bé, no és fàcil de jugar Novak quan està jugant molt bé. Estic tan feliç que pogués vèncer, no? La primera vegada que recordo que ho va jugar vaig pensar que era d’un altre planeta, i ara crec que estic més a prop seu.

P. Novak té una gran quantitat d’aficionats animant per a ell avui dia. Té vostè, el seu acompliment afecta, d’alguna manera?
Roberto Bautista Agut: Crec que la gent a Xangai és molt respectuós. És normal que el N º 1 té una gran quantitat de suport dels aficionats.

Però és genial, no? L’ambient aquí a Xangai és agradable. Les persones de respectar als jugadors, i tenim bones sensacions a la pista.