Les obres de connexió del carril bici d’Almassora amb les eixides cap a Castelló i Borriana arriben a la seua fi després de la senyalització i pintura de la via. L’actuació traça una nova via ciclista que travessa tant el carrer Boqueres com l’avinguda Castelló vorejant la rotonda d’accés fins a connectar en via segregada amb el branc sud de la carretera de Borriana. El projecte, redactat pel servei municipal d’Urbanisme, va eixir a licitació per 90.000 euros i va ser adjudicat per 75.410,66 euros.

L’actuació inclou també la pavimentació, accessibilitat i via ciclista del carrer Boqueres d’Almassora, tot encaminat a afavorir la mobilitat urbana sostenible, sobretot en el que representa a la millora de l’accessibilitat per als vianants i a l’ús dels carrils per a bicicletes. Tal com ha recordat la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, durant la seua visita a les obres, la intervenció ha permès eliminar les barreres arquitectòniques que bloquejaven el pas a persones amb discapacitat.

En el cas dels creus amb la via ciclista, els operaris han adequat les interseccions després de l’actuació inicial amb caràcter integral en els primers 90 metres de la vorera nord del carrer des de la rotonda de l’avinguda Castelló. El paviment incorpora pintura roja en els creus per a millorar la seguretat dels usuaris i traçar el recorregut que en el futur connectarà cap al carrer Sant Jaime, tal com ha incidit l’edil d’Esports, Xavier Trenco.

Segons consta en l’estudi dels tècnics, “tant les voreres com la part de rodadura del vial presenten bon estat de conservació”, per la qual cosa l’actuació s’ha limitat a les actuacions de millora de les condicions d’accessibilitat per als vianants en els creus amb els carrers transversals, així com la intervenció en la via ciclista i la incorporació de nova senyalització que millore la seguretat d’aquests accessos.

Les obres, executades per l’empresa Ingenia Castellón Omega S.L., estan subvencionades per la Diputació Provincial de Castelló després que l’Ajuntament d’Almassora sol·licitara fons per a executar aquesta nova connexió ciclista que afavorirà el desplaçament entre les tres localitats amb més seguretat.

A més, el consistori arreplega l’increment del nombre de residents en aquest districte com el motiu principal per a la incorporació de nous espais transitables i l’ajust a la normativa en matèria d’accessibilitat, que és posterior a la reforma integral del carrer. Tot açò se sumisca a la recent reparació de la pintura per una altra més resistent en el tram nord del carrer Boqueres.