El Centre de Turisme (CdT) de Castelló, gestionat per l’Agència Valenciana del Turisme, ha rebut aquest matí el premi nacional ‘Artesania Culinària 2017’ a la millor institució promotora de gastronomia i turisme. Es tracta d’un reconeixement que atorga la Federació Espanyola de Confraries víniques i Gastronòmiques (FECOES) en el marc de la XII Trobada Nacional de Confraries Enogastronòmiques que acull aquest cap de setmana Castelló.

Es tracta d’una trobada celebrada en el CdT de Castelló i que ha comptat amb la presència del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que ha destacat “el valor de la gastronomia com a recurs turístic per a la província i per a tota la Comunitat Valenciana”.

En aquest context, s’han lliurat els Premis Nacionals ‘Artesania Culinària 2017’. Colomer que ha recollit el guardó del CdT de Castelló, ha agraït a FECOES aquest reconeixement, i ha indicat que “és un orgull per a la Generalitat disposar d’una Xarxa de formació turística que té com a objectiu fonamental la professionalització, capacitació i reciclatge continu del sector turístic valencià, mitjançant una formació adequada en paràmetres de qualitat i excel·lència “.

“Amb aquest reconeixement es reconeix la feina diària d’un centre que forma part d’una xarxa, que imparteix l’any més de 1.100 cursos amb més de 24.500 alumnes i alumnes, ia més prestigia un sector, el turístic, que representa el 13,2 % del PIB i el 14,4% de l’ocupació en el nostre territori “ha asseverat.

Colomer ha volgut ressaltar el treball realitzat a través del CdT de Castelló “per donar resposta al repte de mantenir i elevar els nivells de professionalització del sector turístic castellonenc, i fer accessible a tots els col·lectius la formació en aquesta matèria, amb la finalitat que el turisme segueixi sent una font d’ocupació, prosperitat i benestar social “. Alhora, ha felicitat a la seva directora, Esther Labaig, pel seu esforç i dedicació, i ha destacat la seva col·laboració en qualsevol acció vinculada al turisme i la gastronomia de Castelló.

Així mateix, ha assenyalat que “l’objectiu de la Generalitat és que l’excel·lència del model turístic estigui estretament lligada al talent i bon fer dels professionals que presten serveis als milions de turistes que ens visiten, motiu pel qual la formació i qualificació de els nostres recursos humans és clau per mantenir la competitivitat de la destinació turística “.” No podem competir en preus, sinó en qualitat i la inversió en capital humà és un avantatge competitiu “, ha indicat en aquest sentit el secretari autonòmic.

Finalment, el president de l’Agència Valenciana del Turisme ha afirmat que la Xarxa de CdT ofereix actuacions cada vegada més singulars, especialitzades i adaptades a les demandes formatives, amb continguts més sectorials i adaptats als perfils i llocs de treball, i oberts a les necessitats del sector.

XII Trobada Nacional de Confraries Enogastronòmiques

El XII Trobada Nacional de Confraries Enogastronòmiques que acull aquest cap de setmana Castelló és un esdeveniment que, amb el títol ‘Castelló, capital gastronòmica de l’arròs’, persegueix l’objectiu de donar a conèixer la cuina i els productes culinaris d’aquesta localitat costanera i de seva província. Durant el mateix es degustaran els millors arrossos mediterranis i s’oferirà als prop de 200 participants productes d’aquesta terra.

A més, durant aquests dies es destacarà la cultura, la història i el turisme que ofereix la ciutat. En aquesta edició, el país convidat és Itàlia, per la qual cosa, al costat de confraries i associacions nacionals, també hi participa una àmplia representació italiana.