????????????????

El ple de l’Ajuntament d’Almassora va aprovar ahir una modificació de crèdits que incorpora una partida de 60.443,34 euros per a executar les obres de renovació de la plaça Botànic Calduch. L’actuació eliminarà les barreres arquitectòniques en una superfície aproximada de 500 metres quadrats i serà pionera en atenció a xicotets amb problemes de visió a Almassora.

El regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, ha recordat que la plataforma elevada que es va projectar com a mitja pista de bàsquet suposa un obstacle per als usuaris, que han de salvar un graó perimetral de 15 centímetres per a accedir a un recinte degradat que manca de canastres. També la zona de jocs infantils ha quedat desfasada per l’ús i el pas del temps, a més de mancar de peces inclusives.

El projecte que ha dissenyat el Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) per a renovar Botànic Calduch té un termini d’execució de dos mesos i suposarà la instal·lació de dos jocs infantils inclusius: un carrusel per a cadires de rodes i un pòrtic amb una cadira per a xiquets amb mobilitat reduïda, que estarà format per un seient de plàstic que arreplega la totalitat del cos i arnés rígid de plàstic per a garantir l’amarre d’un xiquet sense mobilitat.

A més, la plaça es convertirà en un espai pioner per a xicotets amb problemes de visió en crear una zona amb paviment de cautxú de colors cridaners que permetrà la integració en el joc a xiquets amb problemes de visió. Per a accedir a aquest espai i a la plataforma en altura que actualment compta amb bancs, l’Ajuntament d’Almassora habilitarà rampes que afavorisquen el pas de cadires de rodes i carros de bebè.

La plaça està pensada, sobretot, per a l’entreteniment dels més xicotets, però els tècnics també han tingut en compte les dificultats que pateixen els majors, habituals usuaris de Botànic, per a gaudir de tot el recinte”, en paraules de Joan Antoni Trenco. De fet, la creació de rampes per a accedir a la zona elevada permetrà que els adults que vigilen als xiquets mentre juguen no hagen d’accedir a través de les escalinates situades en els extrems.

El projecte d’accessibilitat de Botànic Calduch, al costat del carrer Caritat, seguirà la línia del consistori per la renovació dels espais infantils de les places Santa Teresa, Santa Isabel, Pere Cornell, Verge del Rocío i la platja d’Almassora. En aquest cas, ampliarà les mesures inclusives per a afavorir l’ús a xiquets amb discapacitat