El sector agroalimentari ha sigut, entre gener i febrer de 2017, el que ha aportat el saldo més gran positiu a la balança comercial exterior de la Comunitat Valenciana (508,8 milions d’euros), superant així al sector de l’automòbil (495,1 milions d’euros).

Els enviaments agroalimentaris de la Comunitat van augmentar durant el dit període un 1,7% respecte al mateix període de 2016 i van aconseguir un valor de 1.137,2 milions d’euros, la qual cosa representa el 22,4% del total de l’exportació autonòmica (5.079,6 milions d’euros).

En el context estatal, la Comunitat Valenciana continua sent la tercera comunitat autònoma en el rànquing d’exportació de productes agroalimentaris amb el 14,5% de les exportacions, per darrere d’Andalusia i Catalunya. Per províncies, Alacant i València incrementen els seus enviaments, un 7,4% i un 1,4% respectivament, per altra banda a Castelló han descendit un 2,5%.

La Comunitat Valenciana és la comunitat autònoma que més fruites exporta, per davant d’Andalusia i Múrcia. Durant els dos primers mesos de 2017, les exportacions de fruites van ascendir a 634,7 milions d’euros, la qual cosa suposa el 55,8% de les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana, amb una disminució del 4,3% respecte a gener-febrer del 2016.

Respecte a les hortalisses, els enviaments durant este període de 2017 van ascendir a 183,7 milions d’euros, el 16,2% de les exportacions agroalimentàries amb un augment del 13,1% respecte al mateix mes de l’any anterior.

Els principals països de destí de les exportacions de la Comunitat han sigut: Alemanya (23,7%), França (19,5%), Regne Unit (7,2%), Itàlia (7,1%) i els Països Baixos (5,3%). Cal destacar, a més, l’increment interanual dels enviaments a països com Xina, Itàlia i Suïssa.