El xef Miguel Barrera ha ofert una classe magistral a la sala del Rotlle de Portell. Desenes de veïns de la localitat han assistit a la classe que ha impartit el cuiner amb una estrella Michelin al seu restaurant Cal Paradís de Vall d’Alba. Barrera ha exalçat el valor de la tòfona, com un producte per diferenciar la cuina. A la presentació no han faltat els plats elaborats amb tòfona de la localitat.

Portell ha celebrat avui la festivitat de l’Esperança en una jornada plujosa i hivernal. El dia s’ha iniciat amb la sortida de la processó des de l’església parroquial cap a l’ermita de la Mare de Déu de l’Esperança, també coneguda al poble com La Mare de Déu de la Font. La processó anava encapçalada per la música de la dolçaina i el tambor.

Quan la comitiva ha arribat fins a les portes de l’ermita s’han recitat dues poesies a la verge per part de dues nenes de la localitat. Després de les poesies s’ha celebrat una missa i la benedicció de les “coquetes” que es van elaborar el cap de setmana.

A continuació ha tingut lloc el repartiment d’aquestes pastes dolces embolicades en paper. A la tarda s’ha resat el rosari i tot seguit la processó ha tornat fins a l’església. En el recorregut, al pas de la processó per la plaça de l’Ajuntament s’han recitat altres dues poesies per part d’altres dues nenes de la localitat. Amb l’entrada a l’església han finalitzat els actes religiosos.

Aquest any les encarregades de recitar les dites han estat Natàlia Sales, Inma Ferrer, Sonia Morralla i Miriam Capdevila.
,