L’assistència a la Fira de la tomata de penjar d’Alcalà de Xivert pot completar-se amb diferents activitats complementàries com visites al ric patrimoni arquitectònic de la localitat o una ruta de senderisme gastronòmic, que tindrà lloc el dissabte a partir de les 11.00 hores. La ruta consistirà en un recorregut per la fira amb especial atenció als productes gastronòmics exposats en els més de 60 estands participants i entre els quals, a més de la tomata de penjar, es troben productes propis de la localitat com l’oli d’oliva, la ametlla o la nova marca ‘pastes de Sempre’, creada des de l’Associació d’Empresaris Alcalà-Alcossebre i la Regidoria de Comerç, per promoure la comercialització de la rebosteria gaspatxera. Després del pas per la fira, es conduirà als participants als camps en què es cultiva la tomata de penjar i un pagès els explicarà quin és el procés que se segueix per al seu cultiu i recol·lecció, respectant al màxim la tradició i el tractament manual del tomàquet. Per poder participar en aquesta ruta cal inscripció prèvia a la Tourist Info trucant al telèfon 964 412205.

Un altre atractiu afegit, a l’hora de visitar la fira és l’accés lliure i gratuït al campanar de la localitat, el més alt de la província i des del qual es divisa el terme municipal. També podrà accedir-se a l’església parroquial de Sant Joan Baptista i la seva zona expositiva, on destaca la col·lecció d’esbossos de Traver Calzada, en el procés de creació de l’altar major.

Finalment, “la fira de la tomata de penjar és una estupenda ocasió per visitar-nos i degustar una mica més els nostres productes i, alhora, conèixer el nostre patrimoni, amb edificis plens d’història”, explicava la regidora de Turisme, Alejandra Roca.