053115 food trucks en la dipu

Gastronomia alacantina, sabors mediterranis de tot el món i cuina d’avantguarda són els ingredient que conformaran aquest cap de setmana una nova i original proposta del Govern Provincial destinada a tota la família i enfocada a passar unes jornades de diversió. Aquests elements es aderezarán amb activitats d’oci per als més petits de la casa, amb demostracions culinàries de receptes de la província i amb actuacions de música i ball en directe.

Una de les finalitats d’aquesta iniciativa, enfocada a tots els públics, és donar a conèixer els productes gastronòmics més rellevants de la província, així com promoure la seva adquisició. Per a això, es repartiran durant els dies 3, 4 i 5 de juny als jardins del Palau més de 3.000 exemplars del fullet ‘Les joies de la Mediterrània’. Es tracta d’una publicació reduïda que conté els articles més representatius, reconeguts i característics del territori, com la Raïm de Taula Embossat del Vinalopó, els Nespres de Callosa d’en Sarrià, els Vins d’Alacant, les Begudes Espirituoses Tradicionals d’Alacant, les cireres de la Muntanya d’Alacant, el Torró de Xixona i d’Alacant, la Breva d’Albatera, la Granada Mollar d’Elx i la Carxofa del Baix Segura del Segura.

A més, nombrosos vehicles antics recalaran en els exteriors de la Diputació per oferir un autèntic espectacle a la vista i al paladar. El colorit i la diversitat dels ‘Food Trucks’ amenitzaran les sessions i permetran als visitants degustar productes típics de la terra, al costat d’altres de la resta del territori nacional o originaris d’Àsia o Amèrica. Aquesta simbiosi gastronòmica aposta per un estil de vida moderna, saludable i de qualitat.

En aquest sentit, el diputat de Foment i Desenvolupament Local, Sectors Productius i Ocupació, Sebastián Cañadas, ha explicat que “aquesta proposta persegueix, abans de res, apropar la institució a la ciutadania i obrir novament el Palau Provincial a tots els alacantins. Amb aquesta finalitat, res millor que aprofitar l’ocasió per donar a conèixer els productes referents a la província i posar en valor la gastronomia de la nostra terra “.

La programació es completa amb un show cooking a càrrec del cuiner del Restaurant Villa Antonia, a Sant Joan d’Alacant, que inclourà aperitius com la pericana, amb capellans i coca farcida, la coca amb tonyina i les bacores confitades, el tomàquet de Mutxamel i oli de la Torre de les Maçanes, el pop del Postiguet amb ceba o el Aspencat de la terreta.

La demostració culinària seguirà amb els plats tradicionals de cullera com la borreta alcoiana i el giraboix xixonenc. Finalment, els dolços tancaran aquesta manifestació de sabors amb un pa de pessic d’ametlla amb reducció de mistela de Xaló, un gelat de torró de Xixona amb xocolata calenta de la Vila Joiosa i un altre de nespres amb reducció de cireres al vi negre DO Alacant.

L’horari per gaudir d’aquesta completa programació serà de 19.00 a 00.00 hores el divendres 3, de 12:00 a 00.00 hores el dissabte 4 i de 12.00 a 22.00 hores el diumenge 5 de juny.

Cañadas ha concretat que “la unió de la cultura gastronòmica i el gaudi d’un espai públic tan emblemàtic a la ciutat com els jardins del Palau Provincial donen a l’esdeveniment una personalitat pròpia que permetrà atraure un gran nombre de visitants, no només de la ciutat , sinó de localitats veïnes “.