El Jutjat de Pau d’Almassora estrenarà ubicació en els pròxims dies en la planta baixa de l’ajuntament. La setmana passada l’espai que fins ara ocupava el saló de noces va ser buidat i, ahir dilluns, les empreses encarregades de condicionar-lo van realitzar els mesuraments necessaris per a la instal·lació del cablejat i dels elements separadors de les oficines.

El departament de Manteniment ha coordinat la tasca d’ambdues empreses per a reduir els materials necessaris per al trasllat. Així doncs, s’instal·laran una guies metàl·liques que serviran alhora com a base de subjecció per als vidres separadors i com a protecció per al cablejat, motiu pel qual les empreses d’electricitat i cristalleria hauran de treballar conjuntament.

En un termini aproximat de 10 dies, quan hagen finalitzat el condicionament de l’espai, donarà començament el trasllat del mobiliari i documentació del jutjat, per la qual cosa el consistori ha datat per a principis de febrer la finalització del procés, per al qual ha reservat 5.000 euros. El cap de setmana passat el saló de plens de l’Ajuntament d’Almassora va acollir els dos primers enllaços matrimonials, que a partir d’ara se celebraran en aquest espai.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Almassora ha promogut aquest canvi d’ubicació amb vista millorar l’accessibilitat del jutjat, que fins ara estava situat en el soterrani de l’edifici. Per a accedir a ell, els veïns havien de baixar una escales o bé utilitzar els passadissos interiors de la casa consistorial, “un fet que dificultava l’entrada dels ciutadans a un servei fonamental com és el que presta el jutjat”, tal com ha recordat l’edil delegat d’Hisenda i Activitats, Roger Beltrán.