El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha agraït el treball de Bodegas Ontinium per la recuperació de la tradició agrícola en els municipis valencians. Rodríguez, que ha assistit a la presentació de tres nous vins d’Ontinium en la DO València, ha destacat l’aposta per l’agricultura que han de fer les administracions públiques com a font d’ocupació.

La DO València ha acollit la presentació de la nova gamma de vins Capitán Julián, de Bodegas Ontinium, que consta d’un vi blanc, 50% chardonet i 50% moscatell, un negre tempranillo madurat en barrica i un altre negre monastrell, de ceps velles recuperades. ‘El tresor del capità’ també ha passat per barrica, “el temps considerat per l’enólogo”, segons expliquen els responsables d’Ontinium. Els dos negres de la gamma Capitán Julián són vins Premium que han sigut premiats per Proava, amb el reconeixement de la Conselleria d’Agricultura.

En aquest sentit, Jorge Rodríguez ha destacat la qualitat d’aquests vins i ha posat en valor l’enlairament d’Ontinium, que en els últims 5 anys ha experimentat un gran salt, amb un últim any marcat per la internacionalització. En amb prou faenes uns mesos, Bodegas Ontinium ha exportat els seus vins a cinc països. Des de la DO s’ha fet referència a la col·laboració d’Ontinium amb la Universitat per a renovar vinyers i lluitar contra les plagues, així com a l’escola experimental del celler, que analitza les diferències entre terrenys i climes. El resultat d’aquest procés innovador aplicat per Bodegas Ontinium es reflecteix en la producció del passat any, amb 2,5 milions de quilos de raïm, un 75% dels quals es va veure traduït en vi. “Es tracta d’un clar exemple d’iniciativa empresarial”, ha assenyalat Jorge Rodríguez durant l’acte celebrat en la DO València.