El Govern Provincial mostra el seu suport a l’Assemblea General de ‘Euro-Toques’, un important certamen gastronòmic que se celebrarà del 8 al 10 de maig a la ciutat d’Elx. El president de la Diputació d’Alacant i del Patronat Costa Blanca, Cèsar Sánchez, ha signat aquest matí un acord de col·laboració amb la cuinera il·licitana Susi Díaz, impulsora d’aquesta cita, per promoure aquest atractiu esdeveniment en el qual es congregaran els millors cuiners del món.

En aquest sentit, Sánchez ha destacat la “ferma aposta” que la institució provincial està duent a terme per difondre als restauradors, la gastronomia i els productes típics alacantins, alhora que ha assenyalat que “és important ressaltar i posar en valor la feina , l’esforç i el sacrifici dels nostres grans cuiners. La gastronomia de la província té un paper fonamental en la nostra oferta turística, ja que li aporta un valor afegit que permet dinamitzar el sector, atreure més visitants, crear ocupació i donar prestigi als nostres municipis ”

El Patronat Provincial col·labora en el desenvolupament d’aquest congrés amb diferents accions de promoció com l’elaboració d’una campanya de difusió en xarxes socials. A més, l’organisme autònom comptarà amb un estand propi des d’on difondrà l’oferta turística dels 141 municipis alacantins mitjançant el repartiment de mapes i guies temàtiques com la de la ‘Ruta del Vi’ o la de ‘Cent Castells de la Costa Blanca’.

Més de 200 cuiners de tot el territori nacional, entre els quals destaquen mestres de la talla de Pedro Subijana, Elena Arzak, Quique Dacosta o Joan Roca, participaran en aquest esdeveniment en el qual s’abordaran qüestions com el futur de la gastronomia i la restauració , la importància de protegir la qualitat dels aliments, el patrimoni culinari europeu o la necessitat de defensar una alimentació sana i equilibrada.

Per la seva banda, tant Susi Díaz com el mestre pastisser Paco Torreblanca, qui també ha participat en la signatura d’aquest acord, han volgut agrair a la Diputació d’Alacant el suport rebut i han destacat el gran interès que ha suscitat aquesta iniciativa. “Per primera vegada en la història de ‘Euro-Toques’ hem hagut de tancar el termini de preinscripció per tenir cobertes totes les places”, ha explicat Díaz.

Durant tres dies, els assistents a l’Assemblea General podran conèixer de primera mà la riquesa de la gastronomia alacantina i el potencial turístic i hostaler de la província. Així mateix, participaran en diverses activitats, tant formatives com lúdiques, i assistiran a conferències i xerrades.

“Per a nosaltres és un orgull que els millors cuiners del món vinguin a la nostra província, una terra de cuina, de qualitat, d’excel·lència, una terra en la qual intentem internacionalitzar tot el nostre potencial, perquè vivim molt especialment del turisme”, ha concretat el president.

L’associació ‘Euro-Toques’ va néixer l’any 1986 de la mà de Pedra Romeyer, Paul Bocuse, Juan Mari Arzak, Pedro Subijana, Karlos Arguiñano i José Juan Castillo. En l’actualitat, l’organització està composta per prop de 3.500 professionals de divuit països que vetllen per protegir la qualitat i diversitat del patrimoni culinari europeu.

L’acte ha comptat també amb l’assistència del vicepresident i diputat de Promoció Turística, Eduardo Dolón, que ha recordat que l’organisme autònom de la Diputació d’Alacant es troba immers en el desenvolupament d’una campanya de promoció que busca difondre la riquesa gastronòmica de la província. “Amb vuit estrelles Michelin i més de 12.000 establiments hostalers i de restauració, la província s’ha convertit en els últims anys en un important referent culinari, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional”, ha manifestat Dolón.