La comissió de Creixement Econòmic de la Diputació de Castelló acaba d’aprovar un conveni de col·laboració amb la Federació Provincial de Confraries de Pescadors per a la promoció i desenvolupament del sector pesquer a Castelló. L’objectiu d’aquest acord és tant potenciar el sector com promoure el consum de peix local.

“Es tracta d’una partida de 6.000 euros per ajudar un sector estratègic de la província de Castelló, encara que no és l’única cosa que el Govern Provincial fa per dinamitzar la pesca castellonenca. És tan important ajudar directament al sector com promocionar la qualitat dels seus captures entre els consumidors, especialment els castellonencs “, ha explicat Pablo Roig, diputat responsable de l’àrea de Desenvolupament Rural.

Cal tenir en compte que la Diputació de Castelló desenvolupa diverses iniciatives, que inclouen l’ajuda a la comercialització dels productes pesquers autòctons a través de la marca Castelló Ruta de Sabor. Gràcies a ella li obre les portes de grans superfícies.

La Diputació de Castelló també ha impulsat durant aquest any la posada en valor del producte pesquer de la província a través de subvencions als ajuntaments que tinguin en els seus municipis port pesquer, confraria i llotja, perquè realitzin accions en col·laboració amb les confraries de pescadors .

El principal objectiu de la línia d’ajudes als ajuntaments és la promoció i posada en valor de la imatge del sector pesquer artesanal a la societat i, al mateix temps, fomentar el consum del peix fresc peix a la costa castellonenca. També donar a conèixer i posar en valor les diferents espècies autòctones, contribuint a sensibilitzar la població dels seus valors nutricionals.

Són exemples d’activitats subvencionables en el marc d’aquestes ajudes activitats com degustacions, rutes o jornades gastronòmiques, sempre que es vinculi a altres productes representatius de la província. També campanyes de promoció del consum de peix fresc i del sector artesanal pesquer provincial. Visites a les llotges per presenciar el desembarcament i la subhasta de peix, especialment a nens i joves. O, per exemple, demostracions o jornades culinàries de divulgació de les espècies menys comercials.

La formació al sector també s’ha contemplat en aquestes ajudes, sent subvencionables activitats com la prevenció de riscos laborals, formació per a la innovació, foment del relleu generacional, noves tècniques, certificats professionals, confecció de xarxes o manipulador d’aliments.

Una aposta pels productes de Castelló Ruta de Sabor

La promoció de l’activitat dels sectors tradicionals de la província de Castelló forma part del treball de la Diputació per posar en valor els productes agroalimentaris autòctons de la província amb la marca ‘Castelló Ruta Sabor’. Una marca de la qual ja formen part més de 60 productors d’una dotzena de sectors de la província i que ha arribat a grans cadenes comercials.