La Diputació de Castelló impulsa la posada en valor del producte pesquer de la província a través d’ajudes específiques per quantia total de 25.000 euros als ajuntaments que tinguin en els seus municipis port pesquer, confraria i llotja.

A aquest suport als consistoris perquè realitzin accions en col·laboració amb les confraries de pescadors, se suma el conveni anual que la institució manté, per quantia de 6.000 euros, amb la Federació Provincial de Confraries de Pescadors de Castelló.

El diputat de Desenvolupament Rural, Domingo Giner, ha destacat que “la singularitat d’un sector tradicional com és el de la pesca a la província de Castelló requereix l’atenció i el suport de la Diputació. Ajudem a aquests professionals a que segueixin exercint la seva feina en les millors condicions, i també a seguir posicionant la qualitat dels productes pesquers de Castelló com a pilar bàsic de la gastronomia autòctona de la nostra província. Estic convençut que aquest doble impuls a l’activitat professional ia la promoció del consum de productes índex en la creació de millors oportunitats laborals i econòmiques als municipis del litoral de la província “.

En aquest sentit, el principal objectiu de la línia d’ajudes als ajuntaments és la promoció i posada en valor de la imatge del sector pesquer artesanal a la societat i, al mateix temps, fomentar el consum del peix fresc peix a la costa castellonenca. També donar a conèixer i posar en valor les diferents espècies autòctones, contribuint a sensibilitzar la població dels seus valors nutricionals.

El diputat Giner ha explicat que “són exemples d’activitats subvencionables en el marc d’aquestes ajudes activitats com degustacions, rutes o jornades gastronòmiques, sempre que es vinculi a altres productes representatius de la província. També campanyes de promoció del consum de peix fresc i del sector artesanal pesquer provincial. Visites a les llotges per presenciar el desembarcament i la subhasta de peix, especialment a nens i joves. O, per exemple, demostracions o jornades culinàries de divulgació de les espècies menys comercials “.

La formació al sector també es contempla en aquestes ajudes, sent subvencionables activitats com la prevenció de riscos laborals, formació per a la innovació, foment del relleu generacional, noves tècniques, certificats professionals, confecció de xarxes o manipulador d’aliments.

Cal assenyalar que aquesta és una de les línies de suport de la Diputació al sector, ja que a més d’aquestes subvencions col·labora anualment amb un conveni de 6.000 euros amb la Confraria Provincial de Pescadors, i compta amb partides destinades a la promoció directa dels productes agroalimentaris de la província.

Una aposta pels productes de Castelló Ruta de Sabor

La promoció de l’activitat dels sectors tradicionals de la província de Castelló forma part del treball de la Diputació per posar en valor els productes agroalimentaris autòctons de la província amb la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’. Una marca de la qual ja formen part més de 60 productors d’una dotzena de sectors de la província i que ha arribat a grans cadenes comercials.

“Treballem per potenciar el consum del nostre, dels nostres productes de Castelló, com a motor dinamitzador de l’economia provincial, tant en els municipis pesquers de costa com en els agrícoles i ramaders de l’interior”, ha indicat el diputat Giner, que ha assenyalat a més que “Castelló Ruta Sabor ja treballa en nous projectes, com tot el que té a veure amb la venda en línia i del que donarem més detalls en les pròximes dates”.