La primera Escola de Cuina d’Almassora va arribar ahir a la seua fi després d’ensenyar les claus d’una alimentació saludable a 300 alumnes de segon de Primària. Els estudiants del col·legi Ambaixador Beltrán van clausurar els tallers nutricionals després que la iniciativa haja recorregut els sis centres públics de la localitat durant els últims dos mesos.

Una cuinera, una dietista i monitores han dirigit les classes pràctiques en els propis centres, de manera que cada classe ha cuinat durant dos dies en tallers d’una hora. Després de les pràctiques culinàries en els col·legis, els escolars han rebut una còpia de la recepta elaborada en el centre per a poder practicar amb les seues famílies a casa.

“Ara que sabem la importància que té la dieta en la nostra salut, ensenyar a menjar bé cobra tanta rellevància com puguen tenir la resta de matèries que aprèn l’alumnat”, ha recalcat la regidora d’Educació, María José Tormo. L’edil no descarta repetir una iniciativa “que ha encuriosit els xicotets però també les famílies, molt conscienciades sobre l’alimentació en la infància”.

L’objectiu de les xerrades i classes pràctiques ha sigut conscienciar als més xicotets de la importància d’una dieta rica, saludable i equilibrada. D’aquesta manera, els monitors han familiaritzat als escolars amb les matèries primeres dels aliments a través de jocs interactius. Els menors també han rebut directrius per a ser capaces de triar aliments segons la seua qualitat nutricional.

En la seua primera edició, l’Escola de Cuina d’Almassora també ha comptat amb xerrades a familiars i professorat, a més d’una jornada saludable d’esmorzar gratuït en el Mercat Central. La campanya, promoguda per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament, cerca lluitar contra l’obesitat infantil entre els més menuts d’Almassora, des del consum de menjar saludable, de proximitat i de temporada.

Tormo ha destacat la utilitat dels tallers per a prevenir i aconsellar als més xicotets i així reduir la taxa d’obesitat infantil a Almassora, a més de cercar solució a desordres alimentosos i ensenyar les propietats dels productes “que dia a dia consumim sense saber com afecten al nostre organisme”.