L’Ajuntament d’Almassora s’ha proposat adaptar les zones infantils del municipi a nens amb discapacitat. Així, tant la zona infantil de Santa Isabel com la de Pere Cornell han de ser objecte d’intervencions perquè cap petit quedi exclòs d’aquests espais d’oci. Per aquest motiu, el consistori ha sol·licitat una subvenció a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per al projecte de reparació i adequació de la zona de jocs de la plaça Santa Isabel.

L’arquitecta tècnica del Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) ha elaborat un informe dirigit a la cartera que presideix Mònica Oltra perquè concedeixi una ajuda a la inversió en aquest espai que, per primera vegada, serà accessible a nens amb discapacitat. L’Ajuntament d’Almassora aprofitarà la reposició dels jocs, cremats en acte vandàlic, per adaptar la zona a petits amb minusvalidesa física.

El projecte de reparació i adequació té un pressupost inicial de 59.985,80 euros. Aquesta contractació pretén realitzar els treballs necessaris per elimintar el desnivell existent, ja que en l’actualitat la zona de jocs es troba elevada uns 15 centímetres, per facilitar l’accessibilitat i la integració de menors amb discapacitat a la zona.

Així mateix, el joc a instal·lar és un tren amb doble alçada, un homenatge a la Panderola, que permeti tant el joc a nivell del sòl com en alçada. Aquest tipus de jocs és inclusiu, assenyala la memòria municipal, ja que permet jugar al mateix lloc tant a nens amb mobilitat reduïda com a aquells que no presentin aquesta problemàtica.

Zona temàtica medieval

D’altra banda, el ple de l’Ajuntament d’Almassora va aprovar dilluns una modificació de crèdits de 20.000 euros que permetrà renovar l’àrea infantil de la plaça Pere Cornell. Aquest espai s’adequarà l’entorn amb jocs temàtics de caràcter medieval. Així, un castell serà la figura principal de l’àrea i comptarà amb cavallets infantils, banderoles i l’escut d’Almassora en el perímetre reservat als més petits.

Segons ha indicat el departament de Serveis Públics, l’espai estarà tancat per evitar que els nens surtin de la zona davant d’un descuit i puguin assolir la carretera més propera. A més, la intervenció contribuirà a la millora de la imatge d’una àrea molt cèntrica i utilitzada pels petits.