L’Ajuntament d’Almassora ha pactat amb l’empresa concessionària del servei de neteja la instal·lació de nou contenidors de vidre nous en l’àrea d’hostaleria que participa en la VI Ruta de la Tapa i el Vi per a garantir la higiene de la zona. L’acord aconseguit amb la signatura confirma que els nou dipòsits, que estàn instal·lats des de dimecres, es mantindran en les seues ubicacions amb caràcter definitiu.

“L’activitat es multiplica aquests dies en els negocis que serveixen plats de la Ruta de la Tapa i també els residus que generen, per la qual cosa vam creure oportú donar-los totes les facilitats perquè puguen dipositar les deixalles prop dels seus negocis i així garantim la higiene en tot el municipi”, ha considerat l’edil de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco.

Els nou contenidors seràn de caràcter definitiu per a escurçar la distància als negocis, que en alguns casos havien de desplaçar-se fins a 100 metres per a dipositar les restes de vidre. “L’acord amb l’empresa va més enllà d’aquest esdeveniment temporal i els nou contenidors s’instal·laran definitivament per a facilitar als propietaris dels locals que contribuïsquen a la recollida de brossa selectiva”, ha assenyalat Trenco.

Els dipòsits estaran situats en les calles Constitució i Santa Quitèria, Juan d’Àustria, Sant Enric, Sant Crist, Boqueres, Sant Ferran i avingudes de Castelló i José Ortiz. Són les artèries principals de la zona hostelera local, on es concentren bona part dels negocis que, més enllà de la Ruta de la Tapa i el Vi, mantenen la seua activitat de restauració durant tot l’any.

Inici de la ruta

Per la seua banda, el regidor de Comerç, Santiago Agustí, ha destacat “la immensa resposta que ha tingut aquest primer cap de setmana d’activitat de la Ruta de la Tapa per part dels veïns”. A l’espera de conèixer demà el volum de racions servides, el balanç provisional confirma “que es va complir el propòsit de tots els implicats per atraure a la gent al carrer a gaudir dels actes programats per la Setmana Santa i complementats per una oferta gastronòmica que es reivindica any rere any”, en paraules d’Agustí.