L’Ajuntament de Castelló ja ha adjudicat les obres de condicionament del solar situat davant de l’Hospital General de Castelló per dotar la ciutat d’una nova zona enjardinada i un pàrquing verd.

Les obres s’han adjudicat per un import de 302.000 euros, està previst que comencin a finals d’aquest mes i el termini d’execució és de quatre mesos, de manera que estaran acabades a finals del mes de maig. Amb aquesta adjudicació l’ajuntament s’ha estalviat 60.000 euros, ja que l’obra va sortir a licitació per 360.000 euros. Aquestes obres es corresponen amb la primera fase d’aquest projecte i permetran actuar sobre una superfície de 4.561 metres quadrats de propietat municipal.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha subratllat que amb aquesta actuació s’atén una «reivindicació ciutadana històrica per endreçar uns terrenys degradats durant dècades». Marc ha demanat comprensió als ciutadans durant el procés d’execució de les obres per les molèsties que puguin generar perquè «quan finalitzin les obres, Castelló comptarà amb una zona enjardinada i un pàrquing verd que donarà servei a tota la ciutadania. Gràcies a aquesta actuació aconseguirem un doble objectiu: d’una banda, transformar el buit urbà existent en una zona enjardinada que contribueixi a “cosir” la trama urbana i, de l’altra, ordenar el caòtic aparcament de vehicles que es dóna en l’actualitat ».

Cal recordar que aquesta actuació s’inclou en el paquet d’obres financerament sostenibles que Castelló va a executar durant 2016 per un import de 3,4 milions d’euros. Aquests 16 projectes es divideixen en quatre grans àrees: obres hidràuliques, equipaments, turisme i reformes en col·legis.

Característiques tècniques de l’obra

La intervenció tècnica pretén resoldre tant qüestions funcionals com generar la percepció d’un espai coherent, d’acord amb la dignitat que l’espai públic mereix. El projecte inclou la construcció d’un vial de doble direcció que recorre el perímetre de la zona verda i conté places d’aparcament als seus dos costats, alhora que s’introdueixen dos vials que travessen transversalment la zona enjardinada en direccions perpendiculars als seus límits, generant dos eixos que contenen també aparcaments i acoten tres zones enjardinades en què es prioritzarà l’ús d’espècies autòctones. A més, també es construiran les corresponents voreres perimetrals i s’ubicaran fonts ornamentals per millorar l’ús públic de la zona enjardinada. Amb el plantejament descrit es pretén portar a terme una actuació “tova”, en la qual predominin els elements vegetals sobre els espais pavimentats, fins i tot en les zones en què es permet el trànsit i aparcament de vehicles.