L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha activat les restriccions sobre la realització de foc en les explotacions agrícoles, forestals i pecuàries del terme municipal, amb l’objectiu d ‘ “evitar incendis forestals durant els mesos d’estiu, quan les temperatures són més altes i la vegetació està més seca “, ha explicat el regidor d’Agricultura, Fernando donar-vos.

Així, atenent a “les temperatures excepcionalment altes que s’estan produint, unides a la notable sequera acumulada i en vistes d’aconseguir una major prevenció”, la Conselleria, que és qui té les competències en aquesta matèria, ha ampliat el període de restricció de crema de restes agrícoles, que ja està vigent i acaba el 16 d’octubre.

Durant aquest període, totes activitats regulades pel pla municipal de cremes es realitzaran preferentment en cremadors habilitats per a això i hauran de tenir una autorització escrita que s’ha de sol·licitar a la Regidoria d’Agricultura. Aquestes sol·licituds seran aprovades “sempre que prèviament s’hagi netejat la zona de material inflamable”.

Donar-vos ha posat èmfasi que els agricultors “no han d’abandonar la vigilància de la zona de crema fins que el foc estigui totalment apagat i no s’observen brases, ja que la majoria dels incendis provocats per l’ésser humà estan causats per cremes de restes agrícoles que es descontrolen “.

Per això, la persona autoritzada per a realitzar aquestes tasques “haurà de prendre les mesures oportunes per evitar aquest risc, perquè en tot moment serà responsable dels danys que es puguin causar”, tal com ha afirmat l’edil.

El terme municipal s’ha dividit en tres zones que podran cremar uns dies concrets al mes durant el període de restricció. D’aquesta manera “vam aconseguir tenir més controlats els punts on s’encendrà foc”. A més, tan sols es podran realitzar des de la sortida del sol fins a les 11.00 hores.

Cal recordar que fins a la fi del període no s’expediran permisos de crema per a parcel·les que es troben fora del terme de la Vall d’Uixó, tal com sí que es fa la resta de l’any.