L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha complert amb una reivindicació històrica i amb un acord plenari per unanimitat a l’estrenar el nou saló de plens accessible a la sala d’exposicions Pedro Ribera de l’Edifici Cultural Lepoldo Peñarroja. A més de permetre l’accés a persones amb mobilitat reduïda o diversitat funcional “no té les limitacions d’aforament de l’actual”, tal com ha explicat el regidor de Serveis Socials i Participació Ciutadana i primer tinent d’alcalde, Antoni Llorente.

La Comissió d’Accessibilitat ha celebrat aquest matí la reunió en aquestes instal·lacions, “perquè durant anys han reivindicat que els plens fossin accessibles, perquè hi ha vallers i valleres que en 40 anys de democràcia mai han pogut assistir a una sessió plenària”, ha afirmat Llorente . Aquest òrgan va ser creat fa més de 20 anys per treballar per una ciutat més accessible per a les persones amb diversitat funcional.

L’alcaldessa, Tania banys, ha incidit que aquest és “un pas endavant més per dignificar la política i apropar-la a les persones en una època de molta desafecció”. Així, ha assegurat que aquesta decisió respon a “la voluntat política”, perquè “no podíem permetre que hi hagués vallers i valleres que no podien entrar a l’cor democràtic de la seva ciutat, on es prenen les decisions més importants que afecten la ciutadania”.

El segon tinent d’alcalde, Jordi Julià, ha apuntat que “era necessari tenir un saló de plens accessible” ia més ha posat en valor que aquest nou espai “és més digne, modern i amb una nova imatge, perquè des d’aquest equip de govern estem modernitzant i fent avançar a la Vall d’Uixó, perquè en molts aspectes ens hem trobat un Ajuntament ancorat en el passat i estem treballant per canviar-lo “.

El portaveu de Som La Vall, Óscar Langa, ha declarat que amb aquest trasllat “reparem una injustícia que s’havia perpetrat durant molts anys a la nostra ciutat, com que moltes persones no poguessin assistir als plens”. Per això, ha felicitat a “tots aquells que l’han reivindicat al llarg de la història, perquè el ple és de la gent i els vallers i valleres han de fer-lo seu i participar”.

Cal recordar que l’actual edifici de l’ajuntament no compta amb ascensor i la sala de plens es troba a la tercera planta, el que impossibilitava que les persones grans, que utilitzen cadira de rodes o amb mobilitat reduïda poguessin fer ús del màxim òrgan democràtic de la ciutat.

Per això s’ha habilitat la nova sala, que demà a les 19.00 hores acollirà el ple ordinari del mes de gener, i s’ha instal·lat mobiliari, megafonia i connexió d’internet per retransmetre les sessions en directe des de Youtube. Aquest espai també serà “seu del Museu de la Pau, com a símbol de la unió entre pau, democràcia i llibertats”, tal com ha destacat l’alcaldessa.