L’Ajuntament de la Vall d’Alba ha aprovat en el ple ordinari celebrat avui la inversió de 116.000 euros en quatre projectes d’obres i millores de les instal·lacions municipals, dins de la línia dels Plans d’Obres i Serveis (POIS) 2016 de la Diputació de Castelló.

Les iniciatives es desenvoluparan tant en el nucli urbà com en les tres pedanies, dins de la política de portar les inversions a tot el terme municipal. La posada en marxa de les obres es preveu immediata.

El Pavelló Multiusos de la Vall d’Alba es durà 56.000 dels 116.000 euros previstos, una quantitat que servirà per a la ignifugació del recinte. L’Ajuntament culminarà així l’última fase de l’ambiciós projecte que va arrencar el passat any 2015 i que, gràcies a la inversió de 112.500 euros, ha permès la renovació completa del recinte. En aquest cas, els treballs que van a arrencar permetrà el compliment al 100% de totes les normes que marca la nova normativa d’espais públics, la Llei 14/2010 de 3 de desembre, de la Generalitat Valenciana d’Espectacles Públics, Activitats Recreatives i establiments Públics. “El projecte del Pavelló Municipal permetrà adequar un espai de gran ús i que és l’escenari de la gran majoria dels actes socials, esportius i lúdics que se celebren a la localitat, molts d’ells molt multitudinaris, d’aquí la transcendència de l’actuació a emprendre “, indica l’alcaldessa de la Vall d’Alba, Marta Barrachina.

D’altra banda, l’Ajuntament destinarà 20.000 euros a la Pelejaneta, concretament per a la millora de la coberta del local municipal de les Escoles, per tal d’evitar les filtracions de pluja que arrossega l’immoble.

Altres 20.000 euros s’ha previst per a la millora de les Escoles de Montalba, encara que en aquest cas és per a l’adequació i rehabilitació de la planta baixa de l’espai. Culminarà així la reforma de l’edifici, ja que l’any passat ja es van invertir 40.000 euros en la substitució de tota la perfileria de portes i finestres de la primera planta, així com en la climatització de la sala, utilitzat pels veïns com a local de reunions .

Finalment, l’Ajuntament de la Vall d’Alba ha destinat una partida de 20.000 euros per al condicionament de la plaça l’Aldea de La Barona. Es tracta del cèntric encreuament de camins en el cor d’aquesta pedania, el que marquen les carreteres CV-162 a Vilafamés i a Albocàsser i la CV-159 a Les Useres. Ara, es crearà un espai de vianants enjardinat que servirà per regular el trànsit i com a zona d’oci per als veïns, embellint aquest punt de la Barona.

“Amb aquestes obres, reafirmem el compromís de l’equip de govern amb tots els valldalbenses, independentment del lloc on resideixin”, destaca l’alcaldessa.