Les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana van aconseguir al gener de 2016 un valor de 561.600.000 d’euros, el que representa el 24% del total de l’exportació de la Comunitat (2.335,1 milions d’euros).


El sector agroalimentari és, durant aquest període, el sector que aporta el segon major saldo positiu a la balança comercial exterior de la Comunitat Valenciana (264.600.000 d’euros), per darrere del saldo que aporta el sector de l’automòbil (329,5 milions d’euros).

Les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana van iniciar 2016 amb un augment d’un 3,8% respecte al mateix període del 2015. La Comunitat Valenciana és la tercera comunitat autònoma en el rànquing d’exportació de productes agroalimentaris amb el 16,8% de les exportacions nacionals, per darrere d’Andalusia i Catalunya.

Les exportacions de fruites van ascendir a 348.700.000 d’euros al gener de 2016, representant el 62,1% de les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana i un augment del 5,7% respecte al mateix període de l’any 2015.

Pel que fa a les hortalisses, les exportacions al gener de 2016 van ascendir a 79,6 milions d’euros, fet que comporta un percentatge sobre el total d’exportacions agroalimentàries del 14,2% i un descens del 2,7% respecte al gener de 2015.

Els principals països de destinació són Alemanya, amb un percentatge sobre el total de l’24,1%, França amb un percentatge del 20,7%, el Regne Unit amb un percentatge del 7,7%, Països Baixos amb un percentatge del 6,2 % i Itàlia amb un percentatge del 4,8%.

Cal destacar, a més, l’increment interanual de les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana a països com Dinamarca (amb un augment del 52,2%), Països Baixos (20,8%), Regne Unit (20,2%), Àustria (18,1%) i Alemanya (17,6%).