A falta de tres dies perquè les instal·lacions de Gasma obrin les seves portes per a la primera edició de la Fira Gastronòmica Castelló Ruta Sabor desenes de professionals del sector de l’alimentació ja han confirmat la seva participació. És el cas, sense anar més lluny, diversos representants de grans centres comercials del país que dilluns que ve descobriran de primera mà l’excel·lència i varietat de productes que ofereix la nostra província i que s’engloben sota el paraigua de la marca ideada per la Diputació, Castelló Ruta de Sabor.

Quan encara roman obert el termini d’inscripció per conèixer en directe la major rebost de productes de tota la província, ja són gairebé un centenar les confirmacions que convertiran el Campus de Gastronomia i Management Culinari de la Mediterrània de Gasma en un espai de creixement empresarial per als 35 productors de la província que formaran part de la iniciativa. Així, a més de representants de grans hipermercats nacionals, en la jornada participaran botigues especialitzades, agències de viatge, distribuïdors, hotels, restaurants.

El diputat responsable de Castelló Ruta de Sabor, Pablo Roig, ha significat el nombre de participants i la varietat dels mateixos “ja que componen un mosaic d’oportunitats per a tots els presents”. “D’una banda -ha explicat Roig- els productors locals podran presentar els seus productes entre professionals del comerç, la distribució i la restauració que, al seu torn, es beneficiaran d’una varietat de productes marcada per la qualitat i el valor afegit que ofereix la proximitat “.

Aposta per un sector clau

En aquest sentit, Roig ha destacat que la I Fira Gastronòmica Castelló Ruta Sabor servirà per apropar “les exquisideses culinàries que ens brinda aquesta rebost del mediterrani que és la província de Castelló a cada vegada més paladars a través de nous canals de distribució”. Posar en contacte els productors amb professionals del sector alimentari que poden distribuir els seus productes és una manera de potenciar un sector “estratègic en el desenvolupament i creixement de la nostra província, amb especial rellevància en la zona de l’interior”.

“La província de Castelló és una terra d’oportunitats i ho és també gràcies al seu patrimoni gastronòmic. Els seus sabors, des de la mar a la muntanya, conformen una nevera única que entre tots hem de valoritzar perquè són una eina útil per a la creació d’ocupació i el desenvolupament territorial “