L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assegurat avui en una visita a les obres de rehabilitació de la Pineda, en Tetuán XIV, que compten amb una una inversió total d’1,5 milions d’euros, que l’execució del projecte per a convertir l’actual edifici en un centre de dia per a malalts de Alzhémier, “s’està desenvolupant a bon ritme el que permetrà concloure els treballs de la primera fase al desembre, complint els terminis previstos, i començar aqueix mateix mes amb la segona, que preveu la construcció d’un nou edifici annexe”.

Marco ha destacat que aquest projecte “és l’obra de major pes social de l’actual mandat realitzada pel Govern Municipal amb l’objectiu de millorar l’atenció a un dels col·lectius ciutadans més vulnerables, els dependents, i la qualitat de vida de les seues famílies”.

En la inspecció, realitzada just un dia abans de la celebració del Dia Mundial de l’Alzheimer, l’alcaldessa ha estat acompanyada de la vicealcaldesa, Ali Brancal; i dels regidors de Benestar Social i Dependència, José Luis López; i Urbanisme, Rafa Simó, a més de diversos membres de l’Associació de Familiars de Malalts de Alzéimer, al capdavant dels quals es trobava Emilio Marmaneu.

La primera autoritat municipal ha posat de manifest que “La Pineda és important i avui podem comprovar que per a aquest equip de govern és una prioritat obrir al més prompte possible aquest centre que tant ha reivindicat l’associació i és primordial sobretot per als malalts i els seus familiars”.

En aquest sentit, ha manifestat que la voluntat dels actuals governants “xoca de front amb les polítiques del PP, que va ser el partit que va decretar el tancament de La Pineda en 21012 estant en aquell moment en el govern de l’Ajuntament”, a més de referir que “aquest és un altre dels projectes enquistats durant molts anys que hem heretat i finalment hem aconseguit desbloquejar”.

Característiques del projecte
Les obres d’adequació de La Pineda en aquesta primera fase han suposat una inversió de 880.000 euros i el projecte va poder engegar-se després de la signatura d’un préstec bancari de 6 milions d’euros que va demanar Marco per a escometre inversions municipals.

La superfície construïda total d’aquesta primera fase és de 700 m². En la planta baixa es distribueixen les zones de consergeria i guardarropia i d’adreça-administració al costat de l’accés principal, i la cuina, menjador i vestuaris per al personal se situen en la franja posterior. En la planta alta es disposen la resta de dependències específiques del centre, com a espais per a rehabilitació, estar, activitats i convivència en la franja posterior, separades entre elles per particions mòbils que permeten utilitzar-les com a espai únic, i els despatxos polivalents, sala de tractaments i cures, banye geriàtric i perruqueria-podologia en la primera crugia. Els serveis higiènics per a usuaris i treballadors del centre es disposen de manera que queden uniformement repartits al llarg de tot l’edifici.

La segona fase contempla una inversió de 620.000 euros i un termini de set mesos d’execució. Els tècnics estan fent tot el possible per a poder començar les obres aquest pròxim mes de desembre. Hi ha previstes dues sales d’estar-convivència, altres dues de rehabilitació, zona per al monitor/fisio, banys i condícies i magatzem.

La superfície construïda total de la segona fase és d’uns 375 m². Hi ha previstes dues sales d’estar-convivència, altres dues de rehabilitació, zona per al monitor/fisio, banys i condícies i magatzem.

El projecte d’ampliació ja està redactat i en fase de contractació. Es tracta d’un nou bloc d’una sola altura que estarà connectat a l’edifici actual mitjançant un pas acristalat i que deixa les portes obertes a més ampliacions si en el futur fóra necessari.