Morella acollirà la IV Sopar Exclusiva amb Grans Xefs de la Província de Castelló, 8 Xefs 8 Plats, que tindrà lloc el divendres 3 de febrer de 2017 a les instal·lacions de Casa Roque. Es tracta d’un projecte format per vuit cuiners de la província de Castelló, que consisteix a crear un menú exclusiu, rotatiu en l’ordre d’elaboració dels seus plats i itinerant en el seu lloc de celebració. Les tres edicions anteriors es van realitzar a Moncofa (Mármara, Agost 2015), Sogorb (Hotel Martí l’Humà, el febrer 2016) i Castelló (Opal, juliol 2016).

Les places són limitades i les reserves s’han de fer a través del correu electrònic: 8chefs8platos@gmail.com
El preu per comensal són 70 €, incloent l’IVA i la beguda. A més de l’aperitiu de benvinguda i els vuit plats elaborats pels cuiners habituals, també s’uneix la creació de l’anomenat “Xef Infiltrat”. Es tracta d’un cuiner convidat per a l’ocasió, que participa amb el novè plat del menú. Begoña Rodrigo (La Saleta, València), Evarist Miralles (El bollit, Oliva-Pego) i Miguel Barrera (Cal Paradís, Vall d ‘Alba), han estat els protagonistes en les tres edicions ja celebrades. El nom del participant a Morella encara no ha estat revelat.

Els 8 Xefs, són Modest Fabregat (Arbequina, Castelló), Fernando Molina (La Cuina de Fernando, Castelló), Javier Simón (Hotel Martí l’Humà, Sogorb), José Manuel Martí (Mármara, Moncofa), Balbina Cano (Casa Rabitas, Nules), Asier Manzanos (El Basc, Vila-real), Emilio Miralles (Al d ‘Emilio, Vila-real) i Carlos Gutiérrez (Casa Roque, Morella). També compten amb l’assessorament del finalista del certamen Nas d’Or, David Remolar, i el sommelier José Vicente Giménez (Voramar, Benicàssim).

L’Ajuntament de Morella col·labora amb l’esdeveniment amb la cessió del seu edifici principal per a la recepció dels comensals assistents al sopar, presentació de la mateixa i celebració de l’aperitiu de benvinguda. El sector hoteler de Morella recolza també la celebració, amb descompte especial per allotjar-se als establiments Rei En Jaume, Fonda Moreno, Cardenal Ram, Pastor, El Cid i Font d’en Torres.

Els 8 Xefs i el seu equip, treballen en l’actualitat en el repartiment i composició dels plats a degustar aquesta nit, així com en la selecció de vins de la IGP Castelló que seran maridats en el sopar.