L’Ajuntament de Puçol ha conclòs per complet les obres d’adequació de les voreres en la zona de la platja que han permés millorar l’accessibilitat a tots els veïns i veïnes del municipi. L’actuació ha sigut finançada íntegrament per la Diputació de València, que el passat mes d’abril va concedir una ajuda de 80.000 euros al consistori i que ha permés a més remodelar els banys del poliesportiu municipal.

En paraules de la regidora d’Urbanisme de Puçol, Ana Gómez, l’actuació en la platja «respon a la preocupació de l’actual govern per resoldre els problemes d’accessibilitat en tot el terme municipal. Enguany ja hem rebaixat les voreres en avingudes del nucli urbà i també de la platja, però és un tema sobre el qual seguirem treballant permanentment». En concret, l’avinguda dels Pescadors no tenia fins a aquest estiu cap pas de zebra amb voreres rebaixades, per la qual cosa l’actuació realitzada en els 24 passos de zebra, tant en l’avinguda com en els carrers adjacents, ha permès que en l’actualitat hi haja un accés fàcil a qualsevol punt de la zona sud de la platja. Així mateix, la regidora ha afegit que estan ja treballant «en tres noves propostes que començaran immediatament: l’eliminació de les bandes reductores de velocitat en l’avinguda dels Hostalets i la Ronda, la remodelació del mercat municipal i la instal·lació de nous contenidors accessibles a tots els veïns».

Aquesta aposta per l’accessibilitat realitzada per l’Ajuntament de Puçol va ser el motiu principal que va motivar la concessió de l’ajuda de la Diputació de València. Tal com va declarar el seu president, Jorge Rodríguez, en la visita que va realitzar a Puçol el passat mes de juliol, «des de la institució provincial volem prestar el nostre suport a tots els consistoris en aquelles qüestions que ajuden a millorar la vida dels veïns i veïnes dels nostres municipis i no hi ha dubte que l’eliminació de barreres arquitectòniques en els llocs públics de manera que es facilite l’accés per part de totes les persones és alguna cosa que està perfectament alineat amb els objectius d’aquesta institució». Pel que fa a l’actuació duta a terme en els banys masculins i femenins, situats sota la graderia de la pista d’atletisme, ha consistit en substitució de la xarxa de proveïment dels lavabos vells (construïts en els anys 80), col·locació de nous revestiments ceràmics, nous aparells sanitaris (vàters, urinaris i piques), nou sostre amb il·luminació encastada i renovació de les cabines dels banys. Les obres han tingut un cost de 28.000 euros. Ambdues actuacions van haver de realitzar-se ja iniciat a l’estiu atés que els diners de l’ajuda procedia del romanent de la Diputació, per la qual cosa el termini era molt ajustat. «Si bé el fet de fer les obres en els mesos de juliol i agost ha sigut molt còmode en el poliesportiu, que té menys activitat, ha suposat algun problema per als veïns de la platja», explica Ana Gómez.