El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la rellevància de l’aposta per la innovació i la internacionalització com a eines per millorar la competitivitat de les cooperatives del sector hortofructícola de la Comunitat Valenciana.

Puig, acompanyat de la consellera d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, i el conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha visitat l’empresa Surinver, una cooperativa dedicada a la producció i distribució de productes agrícoles que ha qualificat com a “exemple de l’agricultura competitiva i amb gran capacitat de projecció internacional”.

El cap del Consell ha lloat el treball que realitzen en aquesta empresa i el seu impacte en la creació de llocs de treball, ja que, segons ha indicat, a ella estan vinculats més de 5.000 llocs de treball directes i indirectes. Referent a això, ha assegurat que aquesta realitat es correspon amb la voluntat del Consell d ‘ “aconseguir la major ocupació de qualitat i la major possibilitat que les persones puguin viure de veritat de l’agricultura”.

En aquest mateix sentit s’ha manifestat la consellera d’Agricultura, qui ha destacat la feina que realitza aquesta empresa de Pilar de la Horadada en l’àmbit de la investigació i la innovació. “És un exemple molt important per a totes les línies que estem desenvolupant d’impuls del cooperativisme en l’agricultura valenciana i com podem trobar solucions i intentar traslladar-les a altres àrees”, ha assegurat Cebrián.

A més, ha insistit que, des de la Conselleria, es busca potenciar la professionalització dels agricultors i impulsar el teixit social i econòmic que es desenvolupa al voltant de les cooperatives, perquè és el que propicia que les zones en què se situen “estiguin vives i tinguin aquesta potencialitat d’exportació i vendes “.