Víctor Palmero es una de les cares més populars de la televisió española gracies al seu paper a la coneguda serie ‘La que se avecina’, on interpreta a Alba, la filla transexual de Antonio Recio y Bertha. Va arribar a la serie en 2014 i després d’una aparició que anava a ser puntual, es va convertir en un personatge regular. Aquest ondense va començar a la antigua Canal 9 en varies series, però els origens interpretatius li venen del teatre.

Com va començar a actuar?

Vaig començar en Onda, en l’escola de teatre. Alli vaig dependre molt gracies als grans profesionals que están al capdavant. Participava en tots els espectacles d’aficionats que hi havien a Onda, en barris, en events per a ONGs i ahí vaig anar aficionat-me més i més a l’interpretació.

El teatre va ser la seva primera passió, continua participant en obres?

No he abandonat mai el teatre, inclús quant estava treballant a la televisió. Quant vaig arribar a Madrid vaig començar a participar en diverses obres de teatre i inclús he estat varios anys en algún espectacle, como es el cas de Climax, que ha tingut prou d’exit. Fins i tot he pogut representar-la a Onda, el meu poble, algo que es un orgull per a mí.

La televisió s’ha convertit en el seu principal treball però no va començar a nivell nacional…

De menut vaig participar en varios programes de televisió, en Tele 5 i altres cadenes, però les meves primeres participacions en series van ser a Canal 9, en ‘Unió Musical d’Acapo’ i ‘Senyor Retor’. Quant vaig decidir anar a viure a Madrid, va ser quant vaig tindre les meves primeres participacions a series nacionals, com ‘Física y Química’ i ‘Con el culo al aire’. Després vaig estar una temporada sense treballar a la tele, però si al teatre. Fins que va arribar ‘La que se avecina’.

Com va arribar a una serie tan popular com La que se avecina?

Va ser curiós. Anava en el metro i em va cridar la meva representant, dient que li habien cridat de ‘La que se avecina’ perque tornava el fill de Recio, però que volien fer-me unes probes de maquillatge perque tornava convertit en una xica. Vaig dir que si de seguida i em vaig llançar. Alberto Caballero va quedar molt content amb el resultat final i Alba va pasar a ser personatge fixe a la serie. I en aixó estem.

El paper d’Alba Recio es un dels més volguts de la serie. Com es interpretar a aquest personatge?

Es un repte. Ara ja el conec i em senc molt a gust amb ella, però va ser complicat al principi. Em dona moltes satisfaccions i recorde que el primer dia, quant em van maquillar i estava amb la perruca, el vestit i els tacons, em vaig riure molt. De fet, demanava que m’enviaren els tacons a casa per poder practicar amb ells. No sabia caminar amb ells i va ser un repte.

Alba Recio es un personatge motl potent, com l’ha rebut els colectiu LGTB?

En general, tot el món l’ha rebuda molt bè. Sempre hi ha algú que no està del tot agust amb ella, però he rebut moltes bones paraules per este personatge. Estic molt orgullós d’ella i estic convençut que em durà coses molt bones.